Maj 2019

Šabac, Srbija

Zimska bašta

Praktična dvorišna kompozicija može da se koristi i leti i zimi pogodna za odmor i opuštanje koja može da se koristi tokom cele godine, i leti i zimi. Poseduje struju, vodu, grejanje sve što vam je potrebno za uživanje. Ovde su neki saveti koji vam mogu pomoći da stvorite takvo dvorišni ugođaj:

1. Odaberite biljke koje su otporne na različite vremenske uslove. Na primer, drveće koje gubi lišće u jesen može pružiti hlad tokom letnjih meseci, a dopuštajući suncu da zagreje prostor tokom zime.

2. Instalirajte fiksni ili prenosivi roštilj koji možete koristiti tokom cele godine. Tokom toplijih meseci, možete uživati u roštiljanju napolju, a zimi možete koristiti roštilj kao izvor toplote i kuvati jela.

3. Napravite prostor za sedenje koji je pokriven, tako da možete da se sklonite od sunca tokom leta, a od kiše i snega tokom zime. Terasa sa tendom ili paviljonom mogu biti dobri izbori.

4. Postavite grejno telo za spoljašnje prostore, kao što su spoljne grejalice ili vatrogasci, kako biste se grejali tokom hladnih zimskih noći.

5. Ugradite rasvetu koja je pogodna za različite vremenske uslove. Ugradite svetla koja mogu da budu prigušena tokom leta, a da osvetle prostor tokom zime.

6. Instalirajte zidove ili ograde koje mogu da zaštite od vetra i stvore privatnost.


Kombinovanjem ovih saveta možete stvoriti praktičnu dvorišnu kompoziciju koja će biti idealna za odmor i opuštanje tokom cele godine.