Pitanja vezana za dizajn enterijera

-rendere koji predstavljaju prikaz budućeg izgleda prostora,
-tehnički crtež sa šemom poda i popisom naziva/šifri i predviđenih  dobavljača 
-izglede zidova sa opisom materijalizacije zidova 
-dispoziciju nameštaja,
-osnovu plafona sa pozicijom rasvete.
-crteže instalacije vode i kanalizacije. 
-crtež

Pitanja vezana za 3D i dizajn enerijera

Naravno, otvoreni smo  za on-line saradnju. Imamo iskustvo u online saradnji do sada sa klijentima iz Austrije, Švajcarske, Nemačke, Amerike… Komuniciramo sa klijentima preko raznih aplikacija ( Viber, WhatsApp, Zoom, Skype, Telegram ) i uspešno smo završili poslove na obostrano zadovoljstvo. 

 

Render se odnosi na proces kreiranja konačne slike ili animacije iz 3D modela ili scene koja je kreirana u računarskoj grafici. U osnovi, renderovanje je postupak koji koristi softver za generisanje 2D slike ili animacije pomoću informacija o geometriji, materijalima, osvetljenju i drugim parametrima koji su definisani u 3D sceni.


Proces renderovanja može biti vrlo zahtevan i može potrajati dugo, posebno ako scena ima visok nivo detalja ili kompleksnu geometriju. Međutim, napredak u računarskoj grafici i hardveru omogućio je da se ovaj proces sve više ubrzava, što je omogućilo realističnije i detaljnije slike i animacije u raznim industrijama, uključujući filmsku industriju, video igre, arhitekturu i proizvodnju.

3D model se uvek radi prema tačnim dimenzijama Vašeg prostora, objekta samim tim dobijate jedinstven dizajn namenjen baš Vašem prostoru i Vašim potrebama. Iako se zvanično Sms 3D studio ne bavi dizajnom komadnog nameštaja. Indirektno se bar 60% nameštaja i opreme u enterijerima dizajnira kroz naš projekat. Uvek se trudimo da kreiramo unikatne prostore za život i rad. 

Dobijate:

  • Jasan uvid u izgled budućeg rešenja enterijera i pre nego što krenete u investiciju.
  • Funkcionalno osmišljen prostor, komozicijski da nameštaj jedan drugom ne smeta i da se za svaki deo enterijera nađe smislena upotrebna vrednost.
  • Arhitektonske crteže sa dimenzijama i opisima po kojima će izvođali radova lako napraviti zidove, plafone, nameštaj i ostalu opremu, postaviti rasvetu, a komadni nameštaj ćete nabaviti lakše uz naše smertnice.

U salonima nameštaja ima predivnih garnitura za sedenje, ručavanje i td… pa zatim divnih stolova, kreveta, fotelja… Da li ste se ikad susreli sa tim da je nameštaj predivan, ali neodgovarajuć za Vaš prostor?  U prodajnim centrima se nameštaj postavlja u ambijent koji će da ističe nameštaj na najlepši način,  a to često ima drugačije dimenzije i izgled od prostora u koji Vi želite da smestite taj komad koji nameravate da kupite. Proverite pre kupovine  koliki slobodan prostor Vam je na raspolaganju za nabavku novog komada u Vašem enterijeru.

Premda prostorije u kućama i stanovima često nisu prevelike poput salona nameštaja i prodajnih centara, mora se voditi računa o tome da nameštaj bude adekvatan za prostor, da ne popuni prostor u potpunosti i spreči nesmetano kretanje kroz prostor. Ako je moguće iskoristite zidove vertzokalno, oslobodite pod i opet pazite da se prostor ne preoptereti detaljima.

Važno je da prostor opremite tako da bude skladan da bude u mirnim bojama koje Vi volite. Sve što je previše intezivno, previše šareno, ma koliko bilo lepo u momentu ugradnje posle nekog vremena može da postane naporno za gledati. Intezivne boje i dezene koristite u detaljima, kao kontrast svetlim ili tamnim neutralnim površinama.

Savet je da trajne elemente uradite u svedenijim formama i neutralnim bojma, a detaljima dodajte lični pečat prostoru. Detalji se lako mogu zameniti i dati domu osveženje uz minimalno angažovanje sredstava i vremena. 

Uvek imajte na umu hronologiju planiranih radova. Pravilnim redosledom izvođenja radova izbegavate dodatne troškove i naknadne radove, dodavanje instalacija preko okrečenih zidova, provlačenje cevi, bušenja i prašinu u prostorima koji su već završeni ili useljeni.