Februar 2020

Badovinci, Srbija

CORTE

Kada je u pitanju dizajn enterijera dnevne zone ove kuće u stilu klasicizma, prostor je organizovan tako da se prvo ulazi u trpezarijski deo, a zatim u deo sa udobnim nameštajem koji je zona za druženje i relaksaciju. Kuhinja sa ostrvskim elementom smeštena je zajedno sa manjim trpezarijskim stolom za svakodnevnu upotrebu u zavučenom delu koji se nestavlja iza zida trpezarije.


Trpezarijski deo može biti centralni deo prostora i predstavljati glavni fokus enterijera. U trpezarijskoj zoni, možemo postaviti veliki klasični trpezarijski sto zbog prijema velikog broja gostiju. Elegantne i udobne stolice izabrali smo u neutralnim bojama kako bi se postigla simetrija i jednostavnost linija. Komoda za posuđe i vitrina za vina su smešteni uz trpezarijski sto zbog estetike i da bi se poboljšao funkcionalni aspekt prostora, jer je kuhinja udaljena.


Sve police, komode i kuhinja dizajnirane su specijalno za potrebe klijenta i napravljene prema našim crtežima. Klijent je izrazio želju za primenu dosta masivnog drveta u enterijeru, što je primenjeno u svim delovima prostorije kako bi se postigla ravnoteža između klasičnog i rustičnog stila. Rustične grede na plafonu doprinele su toploj atmosferi doma, primena drveta inače u enterijeru u tome dosta pomaže.


Konačno i pored nepravilne i izdužene forme prostora, funkcionalnost je postignuta što je ključno za formiranje uspešnog rešenja enterijera.