Industrijal dizajn

Sirovost, autentičnost i funkcionalnost

Industrijski stil u enterijeru je estetski privlačan i popularan dizajnerski pravac koji se inspiriše industrijskim prostorima, poput fabrika, skladišta i postrojenja. Ovaj stil naglašava sirovost, autentičnost i funkcionalnost, stvarajući jedinstvene enterijere sa karakterističnim elementima. Evo nekih ključnih karakteristika i odlika industrijskog stila u enterijeru:

Otvoreni prostori:

Industrijski stil često naglašava otvorenost prostora. To znači da se prostorije često ne deluju zidovima ili pregradama, što omogućava slobodan protok svetlosti i prostora.

Sirovost materijala:

Ovaj stil često koristi sirove i neobrađene materijale kao što su cigla, beton, metal i drvo. Ove sirovine se često ostavljaju u njihovom prirodnom stanju ili se minimalno obrađuju kako bi se očuvala autentičnost.često naglašava otvorenost prostora. To znači da se prostorije često ne deluju zidovima ili pregradama, što omogućava slobodan protok svetlosti i prostora.

Otkriveni građevinski elementi:

Izloženi su industrijski elementi poput greda, cevi, stubova i betonskih zidova. Ovi elementi se često ne skrivaju već postaju dekorativni elementi samog enterijera. Neutralna paleta boja​ Tipično se koriste neutralne boje poput sive, smeđe, crne i bela, kako bi se naglasila sirovost i autentičnost prostora. Ove boje često služe kao osnova, dok se akcenti dodaju kroz detalje poput nameštaja ili dekorativnih predmeta.
Industrijal- Sms 3D Studio-Beograd-a
Industrijal- Sms 3D Studio-Beograd-b

Metalni elementi:

Tipično se koriste neutralne boje poput sive, smeđe, crne i bela, kako bi se naglasila sirovost i autentičnost prostora. Ove boje često služe kao osnova, dok se akcenti dodaju kroz detalje poput nameštaja ili dekorativnih predmeta.

Vintage komadi

Ovaj stil često inkorporira vintage komade nameštaja ili detalja, poput retro stolica, ormana ili starih fabričkih predmeta, što dodaje karakter i šarm prostoru.

Funkcionalnost:

Industrijski stil naglašava funkcionalnost i praktičnost. Nameštaj obično ima jednostavan dizajn, često inspirisan industrijskim ili vintage komadima, ali je istovremeno i udoban i praktičan.

Osvetljenje:

Veliki akcenat se stavlja na osvetljenje. Industrijski stil često koristi industrijske svetiljke, visilice od metala, velike sijalice ili zidne lampe kako bi stvorio dobro osvetljenje i dodao estetski element prostoru.

Industrijski stil u enterijeru je veoma fleksibilan i može se prilagoditi različitim preferencijama. Ovaj stil stvara prostor koji odiše sirovošću, autentičnošću i jednostavnošću, istovremeno pružajući moderan i atraktivan estetski doživljaj.

Industrijal- Sms 3D- Beograd