Pitanja vezana za 3D

Naravno, tim Sms 3D studija je otvoren za on-line saradnju. Imamo iskustvo u online saradnji do sada sa klijentima iz Austrije, Švajcarske, Amerike. Komuniciramo sa klijentima preko raznih aplikacija ( Viber, WhatsApp, Zoom, Skype ) i uspešno smo završili poslove na obostrano zadovoljstvo. 

Render je kompjuterski generisana slika (CGI) iz 3D modela. Slika se pravi tako da unapred prikaže formu, dezene, senke/svetlo, boje i ambijent da bi Vi unapred doživeli kako će izgledati Vaš budući prostor ili fasada.

3D model se uvek radi prema tačnim dimenzijama Vašeg prostora, objekta samim tim dobijate jedinstven dizajn namenjen baš Vašem prostoru i Vašim potrebama. Iako se zvanično Sms 3D studio ne bavi dizajnom komadnog nameštaja. Indirektno se bar 60% nameštaja i opreme u enterijerima dizajnira kroz naš projekat. Uvek se trudimo da kreiramo unikatne prostore za život i rad. 

Dobijate:

  • Jasan uvid u izgled budućeg rešenja enterijera i pre nego što krenete u investiciju.
  • Funkcionalno osmišljen prostor, komozicijski da nameštaj jedan drugom ne smeta i da se za svaki deo enterijera nađe smislena upotrebna vrednost.
  • Arhitektonske crteže sa dimenzijama i opisima po kojima će izvođali radova lako napraviti zidove, plafone, nameštaj i ostalu opremu, postaviti rasvetu, a komadni nameštaj ćete nabaviti lakše uz naše smertnice.

U salonima nameštaja ima predivnih garnitura za sedenje, ručavanje i td… pa zatim divnih stolova, kreveta, fotelja… Da li ste se ikad susreli sa tim da je nameštaj predivan, ali neodgovarajuć za Vaš prostor?  U prodajnim centrima se nameštaj postavlja u ambijent koji će da ističe nameštaj na najlepši način,  a to često ima drugačije dimenzije i izgled od prostora u koji Vi želite da smestite taj komad koji nameravate da kupite. Proverite pre kupovine  koliki slobodan prostor Vam je na raspolaganju za nabavku novog komada u Vašem enterijeru.
Premda prostorije u kućama i stanovima često nisu prevelike poput salona nameštaja i prodajnih centara, mora se voditi računa o tome da nameštaj bude adekvatan za prostor, da ne popuni prostor u potpunosti i spreči nesmetano kretanje kroz prostor. Ako je moguće iskoristite zidove vertzokalno, oslobodite pod i opet pazite da se prostor ne preoptereti detaljima.

Važno je da prostor opremite tako da bude skladan da bude u mirnim bojama koje Vi volite. Sve što je previše intezivno, previše šareno, ma koliko bilo lepo u momentu ugradnje posle nekog vremena može da postane naporno za gledati. Intezivne boje i dezene koristite u detaljima, kao kontrast svetlim ili tamnim neutralnim površinama.

Savet je da trajne elemente uradite u svedenijim formama i neutralnim bojma, a detaljima dodajte lični pečat prostoru. Detalji se lako mogu zameniti i dati domu osveženje uz minimalno angažovanje sredstava i vremena. 

Uvek imajte na umu hronologiju planiranih radova. Pravilnim redosledom izvođenja radova izbegavate dodatne troškove i naknadne radove, dodavanje instalacija preko okrečenih zidova, provlačenje cevi, bušenja i prašinu u prostorima koji su već završeni ili useljeni.

Pitanja vezana za arhitekturu i projektovanje

-Razgovor o potrebama klijenta 
-Priprema nacrta za budući objekat sa funkcionalnom organizacijom prostorija i nameštaja
-Prezentacija projekta i usaglašavanje detalja sa klijentom
-Nakon odobrenja od strane klijenta krećemo sa izradom projektne dokumentacije
-U zavisnosti od tipa i klasifikacije objekta mi za Vas prikupljamo potrebnu dokumentaciju
-Klijent dobja građevinsku dozvolu u papirnoj formi, crteže za izvođače/majstore i svu dokumentaciju u elektronskom formatu za arhivu

Tim Sms 3D studija ne pruža usluge nadzora izgradnje objekata.

Sms 3D studio je tu da pre i tokom radova obavi konsultacije sa izvođačima oko svih detalja koji su im potrebni za izgradnju objekata i pravilno izvođenje radova prema našim projektima. 

Sms 3D studio ne izrađuje elaborat energetske efikasnosti (EEE), to rade kolege sa kojima imamo uspešnu saradnju od početka osnivanja kompanije, tako da Vam možemo organizovati da elaborat energetske efikasnosti bude urađen u veoma razumnom roku od 2-7 dana.

Za dobijanje upotrebne dozvole za stambene objekte kojima investitor rešava svoje stambeno pitanje nije ograničen rok prema trenutno važećim propisima.

Za dobijnje upotrebne dozvole za poslovni objekat i stambeno-poslovne objekte zakonski rok za pribavljanje upotrebne dozvole je 5 godina od dana izdavanja građevinske dozvole.

Napomena: Ove informacije su zadnji put ažurirane 02.09.2021.

Od dana izdavanja građevinske dozvole u roku od 3 godine je neophodno prijaviti početak radova za sve vrste radova i objekte svih namena.

Za poslovne i druge objekte “B” i “V” kategorije građevinska dozvola može prestati da važi ako se u roku od 5 godina od datuma izdavanja ne pribavi upotrebna dozvola za objekat. Obratite pažnju da li u Vašoj građevinskoj dozvoli postoji naveden ovakav uslov i prema tome planirajte dinamiku planiranih radova.

Sms 3D studio Vam može organizovati pribavljanje građevinske i upotrebne dozvole i za Vas obaviti prijavu radova.

Napomena: Informacije su zadnji put ažurirane: 02.09.2021.

Od momenta kada tim Sms 3D studia kompletira projektnu dokumentaciju i preda je putem portala CEOP, porebno je oko 45-60 dana da se dobije građevinska dozvola, odnosno rešenje o odobrenju izvođenja radova.

Napomena: Na sajtovima javnih institucija se može naići na podatak da se lokaciskih uslovi mogu dobiti u roku od 21 dan, a građevinska dozvola u roku od 5 dana. U praksi postupak često traje oko 45 dana i duže u zavisnosti od institucija i javnih preduzeća koja u učestvuju u procesu i broja predmeta koje istovremeno obrađuju.

Nažalost nije moguće sa sigurnošću. Tim Sms 3D studija Vam može sugerisati koliko je obično potrebno vremena za te postupke, sve zavisi od gužve u nadležnim institucijama. 

Predlažemo Vam da ako imate u planu da gradite i imate vremenske rokove u kojima morate da krenete, odnosno završite izgradnju objekta krenete u postupak za dobijanje saglasnosti, uslova i dozvola što pre.