Oktobar 2022

Šabac, Srbija

M I N I M A L

Minimalistički enterijeri su poznati po svom jednostavnom i čistom izgledu, gde se koriste samo nekoliko osnovnih elemenata i neutralnih boja koje daju skladan i elegantan izgled prostoru.

U ovom slučaju, bela i siva su korišćene kao osnovne boje za postizanje minimalističkog izgleda. Bela boja se često koristi u minimalističkim enterijerima zbog svoje sposobnosti da vizuelno proširuje prostor i čini ga svetlijim. Siva boja se koristi kao dodatna boja za postizanje neutralnog i elegantnog izgleda.

Minimalistički enterijeri karakteriše i smanjen broj detalja i ukrasa. Nameštaj se često biraju jednostavnih i čistih linija, bez suvišnih detalja. Takođe, često se koriste prirodni materijali poput drveta, kamena ili betona kako bi se stvorio osećaj prirodnosti i jednostavnosti.

Ključni elementi minimalističkog enterijera su minimalna količina nameštaja i dekoracije, prostranost, jednostavnost i neutralne boje. Bela i siva boja su sjajan izbor za postizanje ovog izgleda, jer doprinose stvaranju mirne i smirujuće atmosfere u prostoru.